Hjem Om meg Profil Kategorier Mote & Outfits Følg bloggen med Bloglovin'


august 2011

Like a brand new person

Det er utrolig hva en time eller to på badet kan gjøre med deg!

Jeg jobber nattevakter nå, og selv om jeg ikke har noe problemer med å snu døgnet, så merker jeg at jeg føler meg slapp, huden er tørr, håret blir livløst, og jeg føler meg rett og slett ikke særlig fresh.

Da hjelper det med et varmt bad, en god hårkur, noen deilige dusjsåper, velduftende hudkremer og pleiende ansiktsmaske, AH!Nå skal jeg mikse sammen no mat som jeg kan ha med meg på jobb, har funnet masse supre oppskrifter på lavkarbo.no. Begynner å få teken på dette nå :)

Lol-cat

Vaska badet her om dagen, også måtte jeg stå på en krakk for å kunne vaske lampa over speilet. Og da jeg kom tilbake etter å ha vært på kjøkkenet for å skylle kluten så fant jeg katten min sånn her:

Lol!!

Han så så uskyldig ut der han satt og :) Halen ble akkurat ikke våt, den var et par millimeter over vannet :P

Dinner plans

For tre år siden jobba jeg i en barnehage på Holmenkollen, med barn i 1-3 års alderen, og i dag skal jeg på middag hos en familie hvor to av deres tre barn gikk på min avdeling. Jeg har faktisk ikke sett dem siden da, så jeg gleder meg innmari til å se hvor store de har blitt!Ønsker alle en strålende dag!

Engagement party

På lørdag var Endre og jeg i forlovelsesfesten til Don Martin og Nasim. Det var en hagefest, med grilling, sangria, hyggelige mennesker, musikk og dans. De hadde pynta hagen med lys og skilt, og det var utrolig koselig!Kjærlighetsbenk♥

Lavkarboshopping

Før jobb i går dro jeg på helsekosten på Storo senteret (et veldig bra senter forresten) og kjøpte noen lavkarboprodukter som går igjen i de fleste oppskriftene. Noen gode oljer, og glutenmel.

Har også kjøpt ketolyse bakemix, splenda og natreen. Så nå er det bare å lage brød, pizzabunn, kaker, vafler og mye mer :D

South Beach

Da jeg så at Isadora hadde en farge som het South Beach, så måtte jeg selvfølgelig ha den. Kjempefin oransjfarge! Har også en nydelig blåfarge fra Isadora som heter Miami Blue .
South Beach in my ♥


Noen som har noen andre fine farger fra Isadora å anbefale??

Another day another dollar

Endelig på vei hjem etter kveldsvakt! Kommer til å bli en del jobbing fremover nå, siste etappe av sommerturnusen, så er det "back to normal".

Det er tidkrevende å gå på lavkarbo gitt..! Brukte stort sett hele formiddagen på å forberede mat jeg kunne ha med på jobb, og imorgen må jeg gjøre akkurat det samme. Ikke at det gjør så veldig mye, hadde antagelig bare brukt den tida til å se på tv likevel.. Mye mer produktivt a gitt :)

Going up...! :P

Det enkle er ofte det beste

I dag har Endre og jeg bare vært hjemme. Har stort sett brukt dagen til å finne lavkarbo oppskrifter. Vi lagde kylling tandoori fra scratch til middag, og jeg har prøvd meg på lavkarbobrød fra bloggen til Charlotte. Begge deler ble kjempebra! Hadde aldri trodd at det skulle være så enkelt å lage brød, men til og med JEG fikk det til (og jeg kan være litt av en kløne på kjøkkenet).

Jeg er så heldig som har en mann som er flink til å lage mat ♥

Lavkarbo

Både Endre og jeg prøver å legge om kostholdet vårt til lavkarbo om dagen. Jeg må bare understreke at dette IKKE er noe noen av oss gjør for å slanke oss, vi er veldige klare over at ingen av oss på noen måte har behov for det. Det er av helsemessige årsaker at vi velger å prøve oss LCHF (low carb, high fat).

Det var jeg som først ble interessert i det, etter å ha lest et sted at dette kan hjelpe for bl.a oppblåst mage, noe jeg har vært veldig plaget med det siste året. Jeg kjøpte boka til Dr. Hexeberg for å lære mer om kostholdet og oppdaget etterhvert flere symptomer som kan oppstå på et kosthold med mye karbohydrater som jeg selv har hatt i løpet av årene. Jeg har bl.a vært plaget med depresjoner, angst, søvnproblemer og elveblest. Legene har aldri klart å finne ut av hva som har forårsaket de forskjellige symptomene. Noen av de har forsvunnet av seg selv, og andre kommer og går.

Vi prøvde oss på en uke med lavkarbo før vi dro til Miami, og begge syns vi følte oss bedre. Selv hadde jeg mer energi, og hadde ikke like stort søvnbehov (jeg trenger ca 12 timer søvn for å føle at jeg har fått nok..!)

Etter at vi kom hjem fra Miami hadde vi fortsatt veldig mye karbohydratrik mat i skapene, og hadde ikke hjerte til å bare kaste det. Så vi prøvde å spise det opp samtidig som vi gradvis kutta ned. Vi er fortsatt i en fase hvor vi prøver oss frem. Noen ganger skeier vi ut og f.eks spiser litt pizza. Men som sagt, dette er ikke noe vi gjør for å slanke oss, vi gjør det for helsa sin skyld.

Det vanskeligste med dette kostholdet er det å planlegge hva man skal spise, og at du må lage alt selv. Jeg er ikke spesielt glad i lage mat, og de siste ukene har jeg bare vært nødt til å gjøre det. Det er en utfordring å få det til å passe med turnusjobbinga mi, men det tar sikkert bare litt tid å få det til å bli en vane.

Foreløpig har vi funnet masse oppskrifter på nett, i tillegg til oppskriftsboka til Dr. Hexeberg. Det er massevis av blogger der ute med inspirasjon, og lavkarbo.no er til stor hjelp! Vi har brukt mye penger på å kjøpe inn ting vi trenger til denne typen matlaging, og en del av det må kjøpes på helsekost. Men nå har vi stort sett alle "basisingredienser", og kan følge oppskrifter uten å hele tiden måtte dra på butikken.

Vi er som sagt i startfasen ennå, så kommer sikkert til å skrive mer om det etterhvert som vi har fått holdt på med det en stund.Har du prøvd lavkarbo?

OUTFIT - Wedding

Dette er hva jeg hadde på meg i bryllupene på lørdag:

Kjole - HM / Pumps - Zara

A day of romance

Dagen i går var virkelig kjærlighetens dag. To gode venninner av meg giftet seg, og begge bryllupene var fantastiske på hver sin måte.

Først var vi i Vålerenga kirke, og var vitne til en nydelig vielse mellom Endres barndomskompis Oddgeir, og hans vakre kjæreste og min venninne, Viktoria.

Viktoria er danselærer, så tre av hennes elever fremførte en nydelig dans i midtgangen, og en veldig flink sangerinne spilte piano og sang Michael Jacksons "I just can´t stop loving you". Bruden var nydelig, og inngangen rørende. Og for et vær!

Etter vielsen rakk jeg akkurat å gratulere brudeparet og gi dem en klem, før jeg måtte løpe til skyssen min til neste vielse. Vi dro først til salongen og plukka opp brura, og så kjørte vi til Maria kirken i Stabekk. Marhu er frisør, så selv på bryllupsdagen sin klarte hun ikke la vær å style litt hår..!
Bruden hadde tre forlovere. Meg, Aud Jorun, og Milena. Sistnevnte fungerte som "hovedforlover".Etter middag og litt fest i bryllupet hos Marhu så fikk jeg til og med meg slutten av Viktoria og Oddgeir sin bryllupsfest. Skyssen min dro fra Bærum i elleve-tida, så istedenfor å dra hjem, så slapp de meg av på Risvollen, hvor jeg var så heldig å få med meg brudevalse!


En herlig dag fylt med masse latter, tårer, dans og kjærlighet! ♥

To bryllup på én dag!

Endre og jeg var så uheldige å bli bedt til to bryllup på samme dag, til to nære venner. Den ene er til en barndomskompis av Endre, og den andre til en barndomsvenninne av meg som jeg er en av forloverne til. Så vi hadde ikke annet valg enn å gå i hvert vårt bryllup denne dagen. Skikkelig kjipt, men vi måtte nesten splitte oss. Bedre at en av oss er representert på hvert vårt sted enn at ingen av oss kommer på en av de.

MEN, heldigvis så starter vielsen til kompisen til Endre to timer før vielsen til venninna mi, så jeg får med meg begge vielsene ihvertfall. Hun som kompisen til Endre gifter seg med er nemlig blitt ei god venninne hun også, så jeg er glad for at jeg får vært der og sett dem gi hverandre sitt ja.Ha en fin dag i solen!

OUTFIT - På skinner

Ironisk nok, siden ting ser ut til å gå på alt annet enn skinner om dagen.. But but, it's not only only!Shorts - Urban Outfitters / Headband - American Apparel / Topp - LF Store / Boots - Steve Madden / Sekk - JuicyMareritt

I natt hadde jeg mareritt om ABB. Jeg og en haug med andre mennesker løp vettaskremt rundt i en bygning, og han gikk rolig rundt med gevær og skulle skyte oss. Og hvor enn vi løp så endte vi bare opp i blindveier og rom uten vinduer, så det var umulig å komme seg unna.

Jeg husker at jeg så ansiktet hans veldig tydelig for meg. Det var det ansiktet vi har sett så mange bilder av, hvor han sitter i bilen på vei til/fra fengslingsmøtet, med et selvtilfreds smil om munnen. Det var sånn han så ut, rolig og selvtilfreds. Også hadde han langt hår, sånn som på det første bilde vi fikk se, da vi fant ut hvem det var som hadde stått bak terroren.

Det var helt forferdelig. Jeg var redd lenge etter at jeg våknet. Heldigvis sovnet jeg igjen etterhvert, og drømte om noe hyggeligere.Det blir bedre for hver dag, men det sitter i fortsatt. Slipper ikke helt taket. Sorgen og redselen.

 

Say YES to the dress

Jeg har vel nevnt at jeg fant brudekjolen min da vi var i Miami?

Jeg kan selvfølgelig ikke vise noe bilde av den foreløpig, men den er bestilt og betalt, så i november skal jeg en tilbake til Miami for å prøve den, og ordne litt diverse ting til bryllupet. Endre skal kanskje være med, hvis han har råd, og får fri fra jobben.

Jeg prøvde ganske mange kjoler før jeg bestemte meg, men valget føles bra, og jeg gleder meg til å prøve den igjen når den er riktig størrelse. Kjolen er i ivory, og er vel det som kalles en "a-line"-kjole. Den er enkel i snittet, men stoffet er ganske uvanlig. Den er fra Private Label By G.

Det så ut som om det kanskje skulle bli denne Vera Wang kjolen:Men jeg syns den var litt for tung for et strandbryllup, så nest siste dagen vår i Miami var jeg i fire forskjellige brudesalonger og prøvde noen flere kjoler, og DER fant jeg "den rette".

 

En genial maskin

Følg min blogg med bloglovin

God morgen kjære lesere, her kommer et lite tips til de av dere som liker kaffe:

Denne kaffemaskinen fra Dolce Gusto fikk vi av foreldrene til Endre til jul, og den blir flittig brukt skal jeg si deg! Den lager kjempegod kaffe, og så går det så raskt.  Ikke no søl eller en masse oppvask heller. Gotta love it!


De har mange forskjelige smaker, og ikke bare kaffe. De har også kakao og is-te. Vi har også prøvd is-kaffe, den var ganske god. Men favoritten vår er capuccino, den drikker vi omtrent hver dag, med en dæsj sjokoladesirup, så det blir mer som en moccha.

Det beste med kapslene til denne maskinen er at du får kjøpt dem i vanlige dagligvarebutikker. Du får dem ihvertfall på Rema 1000, men vi har også funnet dem på Ica butikken borti gata her, og en del andre butikker. Du får også kjøpt dem på f.eks Expert og Jernia, og hvis du kjøper dem på Jernia så får du hver 5. pakke gratis!

Nå skal jeg fikse meg og komme meg avgårde, for jeg skal til Jevnaker i dag og være litt sammen med forloveren min, som sitter husvakt for søstern sin. Jentekveld! :D

Ha en super dag i solen!

 

OUTFIT - These boots were made for walking

Boots- Steve Madden / Skjørt - HM / Topp - Guess / Blazer - Zara / Headband - America Apparel / Veske - Juicy

Julie Jansen

29, OsloBlogglisten

Bloggurat

bloglovin

Follow JuliTruli

hits