Hjem Om meg Profil Kategorier Mote & Outfits Følg bloggen med Bloglovin'


Lavkarbo

Back in my "skinny"-jeans!

Denne buksa her har jeg ikke brukt siden jeg kjøpte den i Florida for 3 år siden. Den passa meg bra da jeg kjøpte den, men det gikk ikke lang tid før jeg måtte slutte å bruke den. Det er nemlig NULL stretch i den jævelen, og sømmene på innsida begynte å gnage meg på hoftebeina. Aue!

Så den har hengt i skapet da, og samla støv, i håp om at jeg skulle kunne ta den i bruk igjen en vakker dag, for den er jo så fin! Og jeg har jo lenge prøvd å komme meg tilbake til trivselsvekta mi. (Noe jeg ikke har fått til med verken "sunt" kosthold eller intens trening med PT og greier). Men NÅ dere, etter to-tre måneder med lavkarbo, og litt trening her og der når jeg har hatt tid til det, så sitter den som et skudd! Til og med bedre enn før vil jeg påstå. Jeg har jo merket de siste ukene at de buksene jeg vanligvis bruker sitter mye løsere, og at jeg faktisk må bruke belte på en del av de. Så for noen dager siden så fikk jeg øye på denne buksa i skapet, og tok mot til meg til å prøve den. And it fits!







HURRA! FEELS GOOOOOD ;D

Deilig tacopai (lavkarbo)

Her er oppskriften på tacopaien vi lagde i går, samt oppskriften på tacokrydder. Vi lager også egen guacamole, men det finnes det jo masse oppskrifter på :)

Dette trenger du til paibunnen:

  • 4 egg
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss smør

 

Slik gjør du:

  • Smelt smøret i paiformen i ovnen på 225 grader. Visp sammen egg og kremfløte, og hell det opp i formen når smøret er smeltet. Stek den til overflaten er tørr og har fått litt farge, ta den ut og la den hvile.




Til fyllet trenger du:

  • 400 gram kjøttdeig (vi bruker kyllingkjøttdeig)
  • 1 presset fedd hvitløk
  • Smør til steking
  • 2 ss tacokrydder (vi lager eget)
  • 1/2 dl vann
  • Cherrytomater (Vi skjærer dem i 4)
  • Løk (Hakk dem i biter eller skjær dem i ringer)
  • 2 dl revet ost
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 dl creme fraiche

 

Slik gjør du:

  • For å unngå at det blir så mye vann i panna etter kjøttdeigen, så legger vi hele greia i panna og bruner den på hver side før vi begynner å "hakke" den opp. Når kjøttdeigen er gjennomstekt tilsetter vi tacokrydderet og hvitløken og røret det godt rundt, så tilsetter vi vann og lar det småkoke til væsken har kokt inn.

  • Riv osten og bland det sammen med kremfløte og creme fraiche
  • Bre kjøttfyllet utover paibunnen, og fordel tomat og løk over. 



  • Hell over osteblandingen. Vi pleier også å legge litt ekstra ost på toppen


  • Stek i ovnen i 10-15 minutter til overflaten er brun og fin.

Så er det bare å nyte! Vi spiser det med rømme, salsa, guacamole og salat ved siden av.




For å lage eget tacokrydder blander du bare:

  • 1 1/2 ts salt
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts spisskummen
  • 2 krm cayennepepper




Pakke fra Funksjonellmat (lavkarbo)

Glemte å nevne at jeg fikk en pakke fra Funksjonellmat.no forleden. Bestilte meg diverse pålegg, kjeks, melkesjokolade, pofiber og et søtningsstoff som heter tagatesse





Foreløpig har jeg bare prøvd tagatesse i kaffen, og der funker den kjempebra! Sjokoladepålegget og jordbærsyltetøyet er dødsgodt, og både kjeksen og sjokoladen var god og mettende.

Er første gangen jeg bestiller noe derfra, men kommer nok til å bestille mer der. Pakken kom raskt, og alt var godt pakket inn. Prisene er ikke verst heller. Kan anbefales!

Har du bestilt noe derfra før??

Lavkarboshopping

Før jobb i går dro jeg på helsekosten på Storo senteret (et veldig bra senter forresten) og kjøpte noen lavkarboprodukter som går igjen i de fleste oppskriftene. Noen gode oljer, og glutenmel.

Har også kjøpt ketolyse bakemix, splenda og natreen. Så nå er det bare å lage brød, pizzabunn, kaker, vafler og mye mer :D

Det enkle er ofte det beste

I dag har Endre og jeg bare vært hjemme. Har stort sett brukt dagen til å finne lavkarbo oppskrifter. Vi lagde kylling tandoori fra scratch til middag, og jeg har prøvd meg på lavkarbobrød fra bloggen til Charlotte. Begge deler ble kjempebra! Hadde aldri trodd at det skulle være så enkelt å lage brød, men til og med JEG fikk det til (og jeg kan være litt av en kløne på kjøkkenet).









Jeg er så heldig som har en mann som er flink til å lage mat ♥

Lavkarbo

Både Endre og jeg prøver å legge om kostholdet vårt til lavkarbo om dagen. Jeg må bare understreke at dette IKKE er noe noen av oss gjør for å slanke oss, vi er veldige klare over at ingen av oss på noen måte har behov for det. Det er av helsemessige årsaker at vi velger å prøve oss LCHF (low carb, high fat).

Det var jeg som først ble interessert i det, etter å ha lest et sted at dette kan hjelpe for bl.a oppblåst mage, noe jeg har vært veldig plaget med det siste året. Jeg kjøpte boka til Dr. Hexeberg for å lære mer om kostholdet og oppdaget etterhvert flere symptomer som kan oppstå på et kosthold med mye karbohydrater som jeg selv har hatt i løpet av årene. Jeg har bl.a vært plaget med depresjoner, angst, søvnproblemer og elveblest. Legene har aldri klart å finne ut av hva som har forårsaket de forskjellige symptomene. Noen av de har forsvunnet av seg selv, og andre kommer og går.

Vi prøvde oss på en uke med lavkarbo før vi dro til Miami, og begge syns vi følte oss bedre. Selv hadde jeg mer energi, og hadde ikke like stort søvnbehov (jeg trenger ca 12 timer søvn for å føle at jeg har fått nok..!)

Etter at vi kom hjem fra Miami hadde vi fortsatt veldig mye karbohydratrik mat i skapene, og hadde ikke hjerte til å bare kaste det. Så vi prøvde å spise det opp samtidig som vi gradvis kutta ned. Vi er fortsatt i en fase hvor vi prøver oss frem. Noen ganger skeier vi ut og f.eks spiser litt pizza. Men som sagt, dette er ikke noe vi gjør for å slanke oss, vi gjør det for helsa sin skyld.

Det vanskeligste med dette kostholdet er det å planlegge hva man skal spise, og at du må lage alt selv. Jeg er ikke spesielt glad i lage mat, og de siste ukene har jeg bare vært nødt til å gjøre det. Det er en utfordring å få det til å passe med turnusjobbinga mi, men det tar sikkert bare litt tid å få det til å bli en vane.

Foreløpig har vi funnet masse oppskrifter på nett, i tillegg til oppskriftsboka til Dr. Hexeberg. Det er massevis av blogger der ute med inspirasjon, og lavkarbo.no er til stor hjelp! Vi har brukt mye penger på å kjøpe inn ting vi trenger til denne typen matlaging, og en del av det må kjøpes på helsekost. Men nå har vi stort sett alle "basisingredienser", og kan følge oppskrifter uten å hele tiden måtte dra på butikken.

Vi er som sagt i startfasen ennå, så kommer sikkert til å skrive mer om det etterhvert som vi har fått holdt på med det en stund.



Har du prøvd lavkarbo?

Julie Jansen

29, Oslo



Blogglisten

Bloggurat

bloglovin

Follow JuliTruli





















































































































































































































































hits