Hjem Om meg Profil Kategorier Mote & Outfits Følg bloggen med Bloglovin'


Lavkarbo

Både Endre og jeg prøver å legge om kostholdet vårt til lavkarbo om dagen. Jeg må bare understreke at dette IKKE er noe noen av oss gjør for å slanke oss, vi er veldige klare over at ingen av oss på noen måte har behov for det. Det er av helsemessige årsaker at vi velger å prøve oss LCHF (low carb, high fat).

Det var jeg som først ble interessert i det, etter å ha lest et sted at dette kan hjelpe for bl.a oppblåst mage, noe jeg har vært veldig plaget med det siste året. Jeg kjøpte boka til Dr. Hexeberg for å lære mer om kostholdet og oppdaget etterhvert flere symptomer som kan oppstå på et kosthold med mye karbohydrater som jeg selv har hatt i løpet av årene. Jeg har bl.a vært plaget med depresjoner, angst, søvnproblemer og elveblest. Legene har aldri klart å finne ut av hva som har forårsaket de forskjellige symptomene. Noen av de har forsvunnet av seg selv, og andre kommer og går.

Vi prøvde oss på en uke med lavkarbo før vi dro til Miami, og begge syns vi følte oss bedre. Selv hadde jeg mer energi, og hadde ikke like stort søvnbehov (jeg trenger ca 12 timer søvn for å føle at jeg har fått nok..!)

Etter at vi kom hjem fra Miami hadde vi fortsatt veldig mye karbohydratrik mat i skapene, og hadde ikke hjerte til å bare kaste det. Så vi prøvde å spise det opp samtidig som vi gradvis kutta ned. Vi er fortsatt i en fase hvor vi prøver oss frem. Noen ganger skeier vi ut og f.eks spiser litt pizza. Men som sagt, dette er ikke noe vi gjør for å slanke oss, vi gjør det for helsa sin skyld.

Det vanskeligste med dette kostholdet er det å planlegge hva man skal spise, og at du må lage alt selv. Jeg er ikke spesielt glad i lage mat, og de siste ukene har jeg bare vært nødt til å gjøre det. Det er en utfordring å få det til å passe med turnusjobbinga mi, men det tar sikkert bare litt tid å få det til å bli en vane.

Foreløpig har vi funnet masse oppskrifter på nett, i tillegg til oppskriftsboka til Dr. Hexeberg. Det er massevis av blogger der ute med inspirasjon, og lavkarbo.no er til stor hjelp! Vi har brukt mye penger på å kjøpe inn ting vi trenger til denne typen matlaging, og en del av det må kjøpes på helsekost. Men nå har vi stort sett alle "basisingredienser", og kan følge oppskrifter uten å hele tiden måtte dra på butikken.

Vi er som sagt i startfasen ennå, så kommer sikkert til å skrive mer om det etterhvert som vi har fått holdt på med det en stund.Har du prøvd lavkarbo?

2 kommentarer

Ja, har hatt lavkarbo som kosthold siden slutten av januar i år. For min del var det for å ta an noen kg jeg hadde ekstra, men for min kjære var det for helsa og ikke noe vekt å gjøre:) Har aldri tålt noe særlig store mengder med hvete og slik, har alltid vært oppblåst. Oppblåstheten er borte og heldigvis for min del har jeg gått ned nesten 15 kg :)

er som du sier ja, mye planlegging. men det blir en vane etterhvert:)
sv: da er du virkelig heldig ;) om din kjære lager mat. hehe. Jeg får ikke min så ofte til å lage mat. Da må det være lavkarbo retter som lavkarbo amerikanske pannekaker, grøt, vafler eller andre bakevarer:) Også hjelper han alltid til ¨å få bernaise sausen perfekt. Mye lettere når man er 2 ja:)

Håper du finner noen spennende retter da:)

Skriv en ny kommentar

Julie Lund

29, OsloBlogglisten

Bloggurat

bloglovin

Follow JuliTruli

Related Posts with Thumbnails
hits